Yhteiskunnallisiin kiinteistöihin keskittyvä Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) odottaa innolla tuloksia kolmen arkkitehtitoimiston kesken käytävästä ideakisasta, jonka tulokset rikastuttavat kiinteistön käyttötarkoituksen muutosta tulevina vuosina.

Osoitteessa Kivihaantie 7 sijaitseva kiinteistö on pääkaupunkiseudun keskiössä. Se sijaitsee Keskuspuiston vieressä, viitisen kilometriä Helsingin ydinkeskustasta. Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu on toiminut täällä vuodesta 1972 lähtien.

Arkkitehtitoimistot kilpasilla

Tämän puoli vuosisataa palvelleen kiinteistön uuden elinkaaren ja käyttötarkoituksen suunnittelu on nyt ajankohtaista, sillä Veripalvelun päätoimipaikka siirtyy lähivuosina Vantaalle. Kiinteistön omistaja SBB on pyytänyt kolme arkkitehtitoimistoa mukaan ideakilpailuun, jonka tavoitteena on luoda innovatiivinen ja korkealaatuinen tontinkäyttösuunnitelma.

Me SBB:llä haluamme kehittää alueelle kestävän, pitkäaikaisen, terveen ja turvallisen toimintaympäristön niin asukkaille kuin yhteiskunnan tärkeille toimijoille. Tällä hetkellä ajattelemme, että osoitteessa voisi olla esimerkiksi hoiva- tai opetustiloja, liikuntapalveluita sekä mahdollisesti jonkin verran myös muuta kaupallista toimintaa, kertoo projekti- ja kehitysjohtaja Marko Määttä.

Annamme kisaaville toimistoille kaiken tarjolla olevan tiedon ja paljon tukea eri vaiheissa, sillä haluamme löytää hyviä ajatuksia, ehdotuksia ja lopulta toteuttamiskelpoisen ratkaisun. Nyt alustavat ehdotukset on katselmoitu kaavoittajan kanssa, ja tässä väliarvioinnissa suunnitelmista annetaan toimistoille vielä lisää palautetta, jotta loppumetrit juostaan oikeaan suuntaan, Määttä jatkaa.

Lopullisia tuloksia kilpailusta odotetaan vuodenvaihteeseen mennessä, ja sen jälkeen on tarkoitus käynnistää asemakaavan muutosprosessi yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Edessä on vielä monta selvitys- ja suunnitteluvaihetta, ennen kuin Keskuspuiston länsilaidalla alkaa tapahtua.

Lisätietoja:

Marko Määttä, projekti- ja kehitysjohtaja, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB
+358 40 356 8520, marko.maatta@sbbnorden.fi