Mediapolis havainnekuva_kuva Pågå Tampere

Tampereen Tohlopin alueen kehittämistä koskeva aiesopimus julkistettiin 27. tammikuuta, ja yksi hankkeeseen sitoutuneista kumppaneista on Mediapoliksen kiinteistön omistava Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB).

Tarinankerronnan ja digitaaliteollisuuden keskus Mediapolis houkuttelee monia luovan alan ammattilaisia. Päivittäin alueella työskentelee tai opiskelee yli tuhat henkeä, ja yksi suurimmista ja tunnetuimmista toimijoista on Yleisradio. Nyt Yleisradio, Tampereen kaupunki, Akun Tehdas ja kiinteistöyhtiö SBB ovat solmineet aiesopimuksen, jolla käynnistetään projekti uudenlaisen tuotantokokonaisuuden ja studion sekä siellä tehtävien tuotantojen ja toimintatapojen mallin kehittämiseksi.

SBB:n toiminta perustuu yhteiskunnallisten kiinteistöjen pitkäaikaiseen omistajuuteen, ja kun hankimme Mediapoliksen vuonna 2019 näimme heti mahdollisuuksia pitkän tähtäimen kestävään kehittämiseen yhteistyössä kiinteistön käyttäjien kanssa. Kiinteistömme tilat ovat olleet erittäin kysyttyjä, ja toivomme uuden kansainvälisen tason studion lisäävän kiinnostusta entisestään niin kotimaisten kuin ulkomaisten toimijoiden parissa. Uuden studion toimintaan on jo sitoutunut useita nimekkäitä toimijoita, sanoo SBB:n maajohtaja Arto Nummela.

Olemme SBB:ssä asettaneet tavoitteeksemme olla ympäristöpositiivinen koko arvoketjussa vuoteen 2030 mennessä, ja tämänkaltaiset hankkeet ja yhteistyöt ovat tuostakin näkökulmasta erittäin tervetulleita. Näemme Mediapoliksen kehittämisessä laajoja mahdollisuuksia esimerkiksi uusiutuvan energian hyödyntämiseen,” sanoo projekti- ja kehitysjohtaja Marko Määttä.

Lisätietoja:

Arto Nummela
maajohtaja, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB
+358 40 754 9728, arto.nummela@sbbnorden.fi

Marko Määttä
projekti- ja kehitysjohtaja, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB
+358 40 356 8520, marko.maatta@sbbnorden.fi