Yhteiskunnallisiin kiinteistöihin keskittyvän Samhällsbyggnadsbolaget i Nordenin (SBB) vision päivityksen taustalla on hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneeli IPCC:n ilmastoraportti. Aiemmin tavoitteeksi asetettu hiilineutraalius ei enää riitä, vaan tavoite on olla ympäristöpositiivinen koko arvoketjussa vuoteen 2030 mennessä.

SBB haluaa näyttää omalla toiminnallaan suuntaa kiinteistöalalla Pohjoismaissa.

Suomessa olemme aloittaneet matkan kohti ilmastopositiivisuutta. Monet energianseurantaan perustuvat toimenpide-ehdotukset ovat edenneet toteutukseen päästöjen vähentämiseksi, ja merkittävässä osassa kiinteistöjämme käytämme uusiutuvaa energiaa. Lisäksi tutkimme oman energiantuotannon käynnistämistä, kertoo SBB:n maajohtaja Arto Nummela.

Ruotsissa SBB lisää uusiutuvan energian osuutta pohjoismaisessa portfoliossaan rakentamalla 17 hehtaarin alueelle aurinkovoimalan, jonka vuosituotanto on noin 10 GWh.

Yhteistyö on avainsana

SBB on iloinen siitä, että monet yhteistyökumppanit, vuokralaiset ja muut kiinteistöliiketoimintaan liittyvät sidosryhmät osoittavat mielenkiintoa ilmastotavoitteiden osalta.

SBB tavoittelee suunnannäyttäjän ohella maailman kestävimmän kiinteistöyhtiön asemaa. Yhteistyöllä on merkittävä rooli tämän tavoitteen toteutumisessa, toteaa Arto Nummela.

Taustamateriaalia:

Vision päivitys, tiedote englanniksi:
https://corporate.sbbnorden.se/en/sbb-updates-vision-2030-will-be-climate-positive-in-theentire-value-chain-by-2030/

Aurinkovoimalahanke, tiedote englanniksi:
https://corporate.sbbnorden.se/en/sbb-is-building-a-solar-park-together-with-el-av-sol-onestep-closer-to-becoming-climate-positive-in-the-entire-value-chain-by-2030/

Valtioneuvosto:
IPCC:n raportti: Ihmisten toiminta on aiheuttanut ennennäkemättömän laajoja ja nopeita muutoksia ilmastossamme https://valtioneuvosto.fi/-/1410903/ipcc-n-raportti-ihmisten-toiminta-on-aiheuttanutennennakemattoman-laajoja-ja-nopeita-muutoksia-ilmastossamme

Lisätietoja:

Arto Nummela, Maajohtaja, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, +358 40 754 9728, arto.nummela@sbbnorden.fi